[CZYTELNIA] „Dieta i trening” Katarzyny Biłous

Jak zdrowo budować siłę i wytrzymałość? Silna wola i ciężki trening fizyczny nie wystarczą, by osiągnąć maksimum możliwości sportowych. Najlepsi sportowcy korzystają z fachowej wiedzy dietetyków.

Katarzyna Biłous na co dzień wspiera maratończyków, ultramaratończyków, triatlonistów, a także sportowców amatorów. W książce "Dieta i trening", która właśnie trafiła do księgarń w całym kraju prezentuje przykłady gotowych jadłospisów, które pozwolą kontrolować masę ciała w zależności od poziomu intensywności wysiłku.

Podpowiada również, jak samodzielnie stworzyć indywidualny plan żywieniowy dostosowany do twoich potrzeb – przed treningiem i w jego trakcie, na zawodach i po nich. Dzięki profesjonalnym wskazówkom autorki książki zredukujesz tkankę tłuszczową oraz zbudujesz masę mięśniową, a także wypracujesz nowe nawyki żywieniowe, które przyniosą korzyści dla twojej sprawności fizycznej, zdrowia i samopoczucia.

Dzięki poradnikowi:

  • precyzyjnie ustalisz, ile i jak jeść, aby w pełni wykorzystać naturalny potencjał
  • poznasz najważniejsze zasady żywieniowe, które pomagają zregenerować organizm po zawodach i wzmacniają odporność
  • odkryjesz skuteczne sposoby, jak uniknąć odwodnienia i zakwaszenia organizmu
  • dowiesz się, na co zwracać uwagę podczas zakupów oraz jakie przekąski wybierać

Katarzyna Biłous – dyplomowany specjalista dietetyk, trener żywienia w dyscyplinach wytrzymałościowych, terapeuta zaburzeń odżywiania. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, założycielka poradni dietetycznej DietoVita.pl. Kilkukrotna zwyciężczyni biegów górskich na orientację. Publikujem.in. w czasopismach biegowych a jako ekspert pojawia się w popularnych programach telewizyjnych dla biegaczy. Prowadziła warsztaty dla uczestników największych wydarzeń sportowych w Polsce, w tym biegowych – w 2015 r. poprowadziła jeden z paneli dyskusyjnych Forum Sport, Zdrowie, Pieniadze w ramach 6. PZU Festiwalu Biegowego w Krynicy-Zdroju.

Festiwal Biegów jest patronem medialnym książki „Dieta i trening. Jak zdrowo budować siłę i wytrzymałość”.

red.